MAMUTICA KIKA MAMI RUMUNE

Izvor: Kurir, 29.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAMUTICA KIKA MAMI RUMUNE

KIKINDA - U Temišvaru, najvećem privrednom i kulturnom centru zapadne Rumunije, početkom nedelje predstavljena je turistička ponuda Srbije. Pored turističkih aduta srpske prestonice, potencijalnim gostima iz Rumunije dočarane su mogućnosti krstarenja Dunavom, takozvane vinske ture ili poseta srednjovekovnim manastirima. Srpski turistički poslenici upoznali su rumunsku klijentelu sa kapacitetima i ponudom banjskih lečilišta i mogućnostima obilaska drevnih gradova iz doba rimske imperije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << poput Viminacijuma. I ovom prilikom našim istočnim susedima upućen je poziv da posete svetski poznate manifestacije, poput Egzita i Guče. Žiteljima s „one strane Banata“ predstavljene su takođe i turističke perjanice severnog i srednjeg Banata, kaže sekretar Regionalne privredne komore Kikinda Saša Tanackov.

- Naše komšije iz Zrenjanina promovisale su Dane piva, banju Rusanda iz Melenaca i prirodne lepote Carske bare. Pored mokrinskih svetkovina - svetskih prvenstava u tucanju vaskršnjim jajima i borbi guskova, opština Kikinda promovisala je Dane ludaje i mamuticu Kiku. Reč je o 500.000 godina starom skeletu i replici praistorijske životinje u prirodnoj veličini. Turistički poslenici iz Kanjiže predstavili su prirodni fenomen cvetanja Tise i Međunarodni festival ribolova, a Novokneževčani svoje Dane začinske paprike - kaže Tanackov. Ovo je, prema rečima Tanackova, bilo prvo predstavljanje srpske turističke ponude u Rumuniji.

- Interesantno je da turističke agencije iz Rumunije svojim klijentima ne nude ništa iz Srbije. Želeći da se kao prvi susedi i na ovom planu što bolje upoznamo, inicirali smo susret turističkih poslenika u Temišvaru - rekao je Tanackov.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.