Lorist: Bengalski tigar i Marko Polo najvredniji eksponati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lorist: Bengalski tigar i "Marko Polo" najvredniji eksponati

NOVI SAD -

Bengalski tigar i velika azijska ovca "Marko Polo" najvredniji su eksponati izložbe prepariranih lovačkih trofeja na sajmu lova, ribolova i sporta "Lorist" na Novosadskom sajmu.

Prema rečima Srbislava Stojšića, vlasnika studija za prepariranje "Beli lovac" izloženi eksponat bengalskog tigra je neprocenjive vrednosti i spada u nacionalno blago Srbije.

"Tog tigra je odstrelio grof Emil Talijan iz Novog Kneževca u Asanu u Indiji 1892. godine", objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Stojšić, dodajući da se samo najveće zemlje mogu pohvaliti da u svojoj baštini imaju eksponate iz tog perioda.

Stojšić je naglasio da i pored toga što je taj eksponat star punih 120 godina i dalje je u odličnom stanju. Bengalski tigar pripada gradskom muzeju u Subotici.

Iako nije tačno određena vrednost nijednog od izloženih eksponata u Novom Sadu, pretpostavlja se da je najvredniji "Marko Polo", velika azijska ovca koju je odstreliio Josip Broz Tito u azijskom delu tadašnjeg Sovjetskog Saveza.

"Velika azijska ovca Marko Polo i danas je najcenjeniji trofej među svetskim lovcima", rekao je vlasnik studija, ištičući da primerak koji je izložen na sajmu predstavlja jedan od najvrednijih ikada ulovljenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LORIST: Bengalski tigar i azijska ovca najvredniji eksponati

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2012

Bengalski tigar i velika azijska ovca "Marko Polo" najvredniji su eksponati izložbe prepariranih lovačkih trofeja na sajmu lova, ribolova i sporta "Lorist" na Novosadskom sajmu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.