Lončar: Zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika, Klinika za plastičnu hirurgiju postaje kovid bolnica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 12:46

Lončar: Zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika, Klinika za plastičnu hirurgiju postaje kovid bolnica

U Srbiji je 1.949 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, od kojih je 64 hospitalizovano, saopštio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Lončar je tim povodom apelovao na građane:

"Ako vam je stalo do lekara, promenite ponašanje. Prekinite kontakte, jer je to jedini način da pomognete sebi i njima".

Klinika za plastičnu hirurgiju postaje kovid bolnica

Klinika za opekotine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS u Zvečanskoj od danas postaje kovid bolnica, saopštio je Lončar.

Kako je rekao, na toj klinici biće određen broj mesta i na intenzivnoj nezi i za kiseoničku potporu.

Lončar je dodao i da se sutra otvaraju novi kapaciteti u Vrnjačkoj banji.

Takođe, naveo je će se danas pacijenti iz Beograda slati u Nišku banju i u privremenu bolnicu u Kragujevcu.

Lončar je apelovao na građane da se ne javljaju lekarima noći, jer je, kaže, primećeno da najčešće pacijenti dolaze noću i to u težem stanju.

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović rekao je da su noćas pacijenti iz te zdravstvene ustanove slati u Kragujevac i Nišku banju.

"Za ovu bolest nema leka, nema vakcine još uvek, jedino maska može da nas zaštiti. Ako hoćete da pomognete zdravstvenim radnicima koji su u problemu, ali i sebi, to možemo samo poštovanjem mera", rekao je Stevanović.

Član Kriznog štaba dr Mijomir Pelemiš istakao je da Krizni štab razmatra situaciju na "satnom nivou" i, ukoliko dođe do daljeg pogoršanja situacije, kako kaže, pooštriće mere.

On je ukazao da je sve veći broj preminulih i upozorio da će se to, nažalost, nastaviti ako se ne budu poštovale mere i apelovao na sve da uvek i svuda nose maske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lončar: Od danas u kovid sistemu i Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj

Izvor: Danas, 24.Nov.2020

Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici od danas će primati kovid pacijente, saopštio je danas posle sastanka sa direktorima bolnica ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da je zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.