Letnji kamp nemačkog jezika u Temerinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnji kamp nemačkog jezika u Temerinu

Drugu godinu za redom OŠ "Petar Kočić" iz Temerina biće organizator i domaćin letnjeg jezičkog kampa. Kamp počinje u sredu 16. avgusta i traje 10 dana u prostorijama škole, objekat u Starom Đurđevu.

Ove godine kamp se održava pod pokroviteljstvom fondacije nemačke pokrajine Baden-Vitemberg, a u realizaciji Pedagoškog fakulteta Vajngarten iz Nemačke i Filoloških fakulteta iz Novog Sada i Kragujevca uz veliku pomoć i podršku Udruženja Nemaca "Gerhard" iz Sombora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Studenti ova dva fakulteta uz pomoć svojih profesora i nastavnice škole, domaćina Sofije Milošević, realizovaće sve radionice u kampu. Studenti su u tandemima za ovu godinu osmislili nove grupe: "Häppi Börsdä Tuju", "Kreative Köpfe", "Zauberwald", "So ein Theater" i "Typisch serbisch, typisch deutsch" kroz koje će se učesnici kampa baviti kreativnim stvarima, pozorištem, čarobnjaštvom.

Poseban tim, tim "Freizeit" je zadužen za slobodno vreme.

Tokom trajanja kampa, učesnike očekuju dva izleta – jedan u Sremske Karlovce, gde će učiti da prave kuglof i uživati na Stražilovu, a drugi izlet planiran je u Akva parku Petrolend.

Kamp je planiran za ukupno trideset učenika 5. i 6. razreda: 17 učenika iz škole domaćina, 8 učenika iz OŠ "Kokai Imre" iz Temerina i 5 učenika iz Sombora.

Kamp će svečano biti završen 25. avgusta u 17 časova u Kulturnom centru Temerin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.