„Leopold“ umesto „Varadina“

Izvor: Blic, 22.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Leopold“ umesto „Varadina“

Ukoliko izaberete da prenoćite u hotelu „Leopold I" na Petrovaradinskoj tvrđavi moći ćete da birate između apartmana Marije Terezije i Leopolda I, a vrata će vam otvarati livrejisani lakeji, naravno ako u novčaniku imate već pripremljenih 250, odnosno 360 evra. Atmosfera prošlih vremena može se osetiti i za 90 evra, ali pod uslovom da izaberete „običnu" dvokrevetnu sobu u potkrovlju.

Ovo je samo deo ponude novog deluks hotela Ratka Butorovića, poznatijeg kao Bata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kan Kan, koji će svečano biti otvoren 29. juna.

- U renoviranje hotela uloženo je više od 6,5 miliona evra, a na raspolaganju je 63 soba i 15 apartmana - istakao je Butorović na konferenciji za novinare.

On je rekao da to nije sve jer su u toku poslednje provere pred otvaranje spa centra sa bazenom i nekoliko kafića, a već su otvorena i tri restorana: „Osam tamburaša", „Orhideja" i picerija „Terasa".

Glavni arhitekta Radoje Cvetkov naglasio je da je sve rađeno u okviru uslova koje je postavio Zavod za zaštitu spomenika kulture, pa su prvi i drugi sprat zadržali autentičan barokni izgled, a potkrovlje je uređeno u savremenom maniru.

Butorović je naglasio da bi sve bilo savršeno da nije ostao nerešen problem parkinga jer nema dovoljno mesta i ponovio da bi najbolje rešenje bila izgradnja žičare. Što se tiče „Egzita", kaže, ne bi trebalo da bude problema jer se sve može dogovoriti.

- Pokušavamo da izađemo u susret većini želja ljudi iz „Egzita". Nadam se da ćemo uspeti, a da to ne ide na štetu hotela - kaže Butorović.

Kompleks na Petrovaradinskoj tvrđavi površine oko 5.400 kvadratnih metara Butorović je preuzeo prošle godine uz mesečni zakup oko 1,8 miliona dinara. Prostor će koristiti narednih 30 godina, a prvih pet godina biće oslobođen plaćanja zakupa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.