Lekari i pacijenti u Kliničkom centru Vojvodine ostaju bez obezbeđenja

Izvor: Blic, 21.Jan.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari i pacijenti u Kliničkom centru Vojvodine ostaju bez obezbeđenja

Klinički centar Vojvodine ostaće bez radnika obezeđenja jer im je Republički fond za zdravstveno osiguranje navim pravilnikom ukinuo stavku preko koje su plaćali ove usluge.

Ivan Levakov,  direktor KCV, kazao je danas na konferenciji za medije da njegovi apeli RFZO i Ministarstvu zdravlja nisu doneli rezultata, a bolnicu bez tih radnika ne može ni da zamisli. Lekari i pacijenti su ostali bez zaštite.

- Oni su nam ukinuli stavku „ostali nepomenuti troškovi“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preko koje smo jedino mogli da plaćamo radnike osiguranja. Bezbednost naših zdravstvenih radnika i pacijenata je ugrožena u trenutku kada svi pričamo o tome jer se suočavamo sa činjenicom da Fondu ne možemo da fakturišemo ove troškove – izjavio je Levakov.

Mesečno je KCV za troškove 21 radnika obezbeđenja plaćao 3,5 miliona dinara. Kako Levakov dodaje, pravilnik je donet kada je budžet AP Vojvodine, njihovog osnivača, već usvojen, pa trenutno ni oni ne mogu da im plate ove troškove. Ukupni ugovor za materijalne troškove KCV nije umanjen i iznosi 550 miliona dinara, samo je konto „ostali nepomenuti troškovi“ ograničen na najviše jedan odsto od ukupnih troškova, što je nedovoljnih 5 miliona dinara. Levakov kaže da su preko ove stavke plaćali još usluge advokata i dnevnice, te se nada je sve samo slučajna greška, a ne nameran propust RFZO.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RFZO: Nismo ukinuli stavku, nego smo definisali način za plaćanje obezbeđenja u Kliničkom centru

Izvor: Blic, 21.Jan.2016

Klinički centar Vojvodine nije mogao sredstvima obaveznog zdravstvenog osiguranja za materijalne troškove da isplaćuje radnike obezbeđenja angažovanih mimo kadrovskog plana KCV, navode u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, nakon što je direktor pokrajinske bolnice naveo da im je RFZO...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.