Lane objavljeno manje knjiga nego 2019. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2021, 09:33

Lane objavljeno manje knjiga nego 2019. godine

U Srbiji je prošle godine objavljeno 10.385 naslova knjiga i brošura, što predstavlja smanjenje od 12,7 odsto u odnosu na 2019. godinu, objavio je Republički zavod za statistiku.

Najveći broj knjiga i brošura objavljen je u oblasti lingvistike, filologije i književnosti, 43,9 odsto i u oblasti društvenih nauka, 26,3 procenta.

Najmanje je izdanja štampano u oblasti religije i teologije, 2,7 odsto, zatim filozofije i psihologije 3,2 odsto, kao i u oblastima arheologije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << geografije, biografije i istorije 3,6 procenata.

Najviše knjiga i brošura je objavljeno na srpskom jeziku, 86 odsto a ostalih 14 procenata čine izdanja na drugim jezicima i višejezička izdanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.