Lanč paketi za najsiromašnije Novosađane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lanč paketi za najsiromašnije Novosađane

Pod okriljem Dobrotvornog fonda "Vladika Platon Atanacković" Pravoslavne Eparhije bačke, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacinalne manjine, realizuje se projekat "Ne zaboravi me", tokom kojeg je započeta podela lanč paketa socijalno najugroženijim porodicama na teritoriji Grada Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju Fonda, kroz ovakve aktivnosti Srpska pravoslavna crkva, uz podršku države, iskazuje svest o socijalnoj i društvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovornosti i time daje svoj doprinos u rešavanju nagomilanih problema sa kojima se čovek suočava.

Zahvaljujući informacijama dobijenim od novosadskih sveštenika, koji imaju neposredan kontakt sa građanima Novog Sada, Fond je dobio mogućnost da oformi socijalnu kartu za sva naselja u Novom Sadu i započne sa darivanjem lanč paketa.

U Fondu podsećaju da se pod njegovim okriljem sa uspehom i u kontinuitetu realizuje projekat "Služba pomoći i nege u kući", kroz koji se, takođe, došlo do saznanja da je sve više porodica kojima je potrebna raznovrsna pomoć.

"Fond je tokom realizacije projekta 'Ne zaboravi me', upravo, za korisnike 'Službe pomoći i nege u kući', obezbedio potrebna sredstva za pomoć i negu", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.