Lakše do nove zdravstvene knjižice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lakše do nove zdravstvene knjižice

Onima koji nisu zamenili stare zdravstvene knjižice novim elektronskim rok da to učine se bliži kraju.

Od juče imaju još jednu mogućnost da dođu do nove zdravstvene knjižice.

Svi šalteri Pošta Srbije do kraja decembra biće na raspolaganju građanima koji još uvek nisu zamenili stare zdravstvene knjižice novim.

"Na svakom šalteru pošte u bilo kojoj pošti Srbije, moguće je uraditi ovu zamenu. Dovoljno je da građanin dođe kod nas na šalter >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pošte, sa sobom ponese važeći lični dokument kojim potvrđuje svoj identitet, da ponese ili staru zdravstvenu knjižicu ili da izdiktira taj broj našem zaposlenom", kaže Dragan Jokanić, direktor radne jedinice Novi Sad Pošta Srbije.

"Ovde na šalterima vrši se i uplata troškova za izdavanje nove zdravstvene knjižice, a građani prilikom podnošenja zahteva mogu da se odluče da li žele da im zdravstvena knjižica stigne na kućnu adresu ili da je sami preuzmu na šalterima filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje", ističe.

Nova mogućnost zamene, za sada nije uzrokovala veće gužve ili čekanja.

"Gužva na šalteru je uobičajena, ne mogu da kažem da je nešto povećano interesovanje korisnika, za sada odprilike podjednaki broj korisnika je i iz grada kako i sa prigradskih naselja, otprilike negde 50:50, do ovog trenutka smo primili negde oko 1500 zahteva", navode.

Podsećamo rok za zamenu knjižica je 31. decembar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.