Lakapel brani Srbe Crne Gore od Picule: Zatvarate oči pred nasiljem države nad srpskom manjinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2022, 06:52

Lakapel brani Srbe Crne Gore od Picule: Zatvarate oči pred nasiljem države nad srpskom manjinom

Izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula predstavio je izveštaj o napretku Crne Gore i, između ostalog, konstatovao da je strani uticaj u ovoj državi evidentan i da Srpska pravoslavna crkva ima direktan uticaj na politička dešavanja.

"Svedočili smo opasnim dešavanjima na Cetinju. Beležimo direktan uticaj Srpske pravoslavne crkve na politička događanja u Crnoj Gori. Osim toga, podcrtan je trajni interes Rusije de destabilizuje region, što se u Crnoj Gori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moglo i direktno osetiti", rekao je Picula.

Na to je reagovao poslanik Žan Lin Lakapel, član Nacionalnog saveza Marin Le Pen, primetivši da se stalno ukazuje na strano uplitanje u Crnu Goru, da se osuđuje srpska manjina jer protestuje, a da se zatvaraju oči "pred nasiljem koje sprovodi država nad srpskom manjinom".

On je podsetio na pisanje Independenta, prema kojem je crnogorski predsednik jedan od najbogatijih ljudi u regionu i ima otprilike 10 miliona evra, a deo toga je stekao međunarodnim krijumčarenjem.

"Sada želite uključiti Crnu Goru među zemlje članice. Vaša tvrdoglavost nema granica. Istovremeno stalno ukazujete na strano uplitanje u Crnu Goru, osuđujete srpsku manjinu jer protestuje, a zatvarate oči pred nasiljem koje sprovodi država nad srpskom manjinom" rekao je Lakapel.

U obraćanju je, kako prenose podgoričke Vijesti, naveo i da se podržava put Crne Gore ka EU, a da se zanemaruje to što neke zemlje članice ne žele tu integraciju.

"Možete računati na nas, uvek ćemo se protiviti vašim federalističkim težnjama. Uvek ćemo se protiviti proširenju koje ima za cilj fragmentaciju država" rekao je Lakapel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.