LSV traži zaštitu spomenika Sloboda na Iriškom vencu

Izvor: Blic, 20.Apr.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV traži zaštitu spomenika Sloboda na Iriškom vencu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da se kod spomen-obeležja “Sloboda” na Iriškom vencu postavi policijsko ili vojno obezbeđenje i tako zaustavi “lopovluk i vandalizam” kojim se taj simbol narodnooslobodilačke borbe ruinira i unižava u protekle dve godine.

“Materijalna vrednost bakarnog reljefa koji je do sada ukraden je ogromna, umetnička je još veća, a njegova istorijska i antifašistička vrednost i simbolika su neprocenjive”, naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je LSV u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da bi sve to trebalo da bude i više nego dovoljan razlog da nadležne službe konačno otkriju i kazne lopove.

“Teško je poverovati da je neko mogao lako i neprimećeno da nosi osam metara dugačak bakarni reljef i da policija nije mogla da pronađe gde je taj reljef završio”, navodi se u saopštenju koje je potpisala članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević.

Dodaje se da bi, pored fizičkog obezbeđenja, bio potreban i video nadzor jer se jedan od najznačajnijih spomenika narodnoslobodilačkoj borbi skrnavi i na niz drugih načina.

Ta stranka je ocenila da je “lepo” to što su ministar Aleksandar Vulin i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin u subotu obeležili 70 godina od proboja Sremskog fronta, ali je dodala da se antifašistička tradicija ne čuva samo rečima i pred očima medija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Postaviti obezbeđenje kod spomenika na Iriškom vencu

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se kod spomen-obeležja "Sloboda" na Iriškom vencu postavi policijsko ili vojno obezbeđenje i tako zaustavi vandalizam kojim se taj simbol narodnooslobodilačke borbe ruinira u protekle dve godine..."Teško je poverovati da je neko mogao lako i neprimećeno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.