LSV traži konačni obračun sa fašistima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV traži "konačni obračun sa fašistima"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), ocenila je danas da će srpsko društvo Međunarodni dan borbe protiv fašizma sutra "dočekati nesigurno u stav da li je aktuelna vlast dovoljno odlučna u nameri da se suprotstavi ekstremnim pojavama".

"Deset dana je prošlo od najave da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odustalo od optužnice za nasilničko ponašanje protiv sedmorice neonacista koji su napali antifašističku kolonu 7. oktobra 2007. i da će posle šest godina od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << početka suđenja, samo dvojici od njih biti suđeno i to po optužnici koja relativizuje njihovu odgovornost za nasilje", navodi se u saopštenju LSV.

Ta stranka navodi i da još nisu rešeni slučajevi paljenja pekara po Vojvodini čiji su vlasnici Albanci, da je prošlo tri godine od kako Ustavni sud nije zabranio SNP Naši, kao i da je tri i po godine prošlo od kako je zabranjen rad "Obraza", ali ih to ne sprečava da rade kao da se ništa nije dogodilo.

"O preblagim kaznama za najrazličitije "navijačke" grupe do sada smo govorili veliki broj puta", dodaje se u saopštenju.

"Kao što je oslobađanjem neonacista i ublažavanjem optužnice tužilaštvo praktično učinilo kamenovanje i povređivanje protivnika neonacizma nekažnjivim, tako se preblagim odnosom u svim navedenim slučajevima, poručuje da fašizam i nasilje ovde nemaju adekvatan odgovor pravne države", ocenjuje LSV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.