LSV: Vlada da pomogne paorima Banata protiv suše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2017, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Vlada da pomogne paorima Banata protiv suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorila je danas na moguće katastrofalne posledice suše u Banatu, te pozvala Vladu Srbije da što pre preduzme jasne korake i pomogne paorima.

Uz podsećanje da poljoprivredni sektor učestvuje u bruto domaćem proizvodu sa oko 13 odsto, LSV konstatuje da manjak vlage na poljoprivrednom zemljištu traje od januara ove godine, da je u Banatu proglašen crveni meteo alarm za useve, a vremenska prognoza ne obećava ništa bolje.

Stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na poljoprivrednim parcelama je veoma ozbiljno, pa ratari sa pravom postavljaju pitanje zašto država ćuti povodom suše u jednom od najvažnijih poljoprivrednih regiona naše zemlje, navodi LSV u saopštenju dostavljenom medijima, uz konstataciju da bi stanje sigurno bilo bolje, a šteta upola manja kada bi Vojvodina imala pune ingerencije nad stotinama kilometara dugim kanalom Dunav-Tisa- Dunav.

U tom bi slučaju, uvereni su u LSV, kanali DTD bili iskorišćeni u punom kapacitetu, što sada nije slučaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čanak: Suša uništava poljoprivredu, potrebna pomoć Vlade

Izvor: Blic, 20.Jul.2017

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je danas da bi suša mogla da ima katastrofalne posledice po poljoprivredu i zatražio od Vlade Srbije da što pre pomogne poljoprivrednicima..."Stanje na poljoprivrednim parcelama je veoma ozbiljno, pa ratari sa pravom postavljaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.