LSV: Smeniti rukovodstvo Informatike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Smeniti rukovodstvo Informatike

Gradski odbor LSV u Novom Sadu danas je ponovo zatražio od gradonačelnika Miloša Vučevića da smeni rukovodstvo "Informatike" zbog, kako navode ligaši, ranijeg nametanja osiguranja kao obavezne stavke na računima za građane, kao i drugih zloupotreba u tom javno-komunalnom preduzeću.

LSV podseća u saopštenju da se ovih dana podiglo dosta 'prašine' zbog poteza direktora beogradskog "Infostana", kada je uveo na račune ovog preduzeća neobavezno osiguranje od 200 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bez saglasnosti građana, odnosno Skupštine grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda (Siniša Mali) odmah je reagovao i zatražio, a zatim i dobio ostavku direktora zbog tog čina, ističe LSV.

Novosadski LSV navodi da je početkom 2013. godine u više navrata pozivao gradonačelnika da smeni direktora "Informatike" Dejana Čelara iz više razloga, a jedan od prvih bio je brutalno nametanje "Sogaz" osiguranja na računima tog javnog preduzeća, kao obavezne stavke.

Posle nekog vremena, to osiguranje je izdvojeno kao obavezna stavka, ali ostaje činjenica da je "Informatika" javno preduzeće čije su delatnosti informatičke usluge i objedinjena naplata računa građana za grejanje, vodu čistoću i održavanje zgrada, te da se jednim delom finansira iz budžeta grada, objašnjava LSV.

U saopštenju dodaju da, zbog prirode posla tog preduzeća kao i zbog tačno određene poverene delatnosti, javna preduzeća ne smeju da se ponašaju kao marketinške agencije koje profitiraju na činjenici da raspolažu velikim bazama podataka građana, bez obzira na to da li je za njih zainteresovan "Sogaz" ili bilo koja druga kompanija.

Državna revizorska institucija je krajem 2014. godine saopštila da je "Informatika"" sklopila više ugovora sa osiguravajućim društvima, u kojima se javlja kao ugovarač osiguranja, dok su osiguranici korisnici objedinjene naplate, za šta nema dozvolu po Zakonu o osiguranju, navode u LSV i dodaju da time firma krši i Zakon o javnim preduzećima.

"Svakodnevno dobijamo informacije da JKP "Informatika" nije sprovela javne nabavke sa osiguravajućim društvima čije se usluge nude na računima ovog preduzeća, navodi LSV i upozorava na to da, ako je to tačno, onda postoji veliki prostor za zloupotrebu i koruptivne elemente u vođenju ovog predzeća.

Gradski odbor LSV podseća i da je u proteklom periodu u više navrata apelovao da gradska vlast interesnoj grupi pod nazivom Treća Srbija, oduzme sve finansijske poluge koje se jasno i najgrublje zloupotrebljavaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija i dalje neumoljiva u zahtevu za smenu direktora Informatike

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2015

Novosadska opozicija ponovo je zatražila smenu direktora "Informatike" Dejana Čelara zbog stavke osiguranja na računu ovog preduzeća...Nakon DS, zahtev za smenu Čelara danas je ponovila i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsetivši da je isti zahtev uputila gradskoj vlasti još 2013. godine iz više...

Nastavak na Radio 021...

LSV: Smeniti rukovodstvo novosadske Informatike

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2015

Gradski odbor LSV u Novom Sadu danas je ponovo zatražio od gradonačelnika Miloša Vučevića da smeni rukovodstvo “Informatike” zbog, kako navode ligaši, ranijeg nametanja osiguranja kao obavezne stavke na računima za građane, kao i drugih zloupotreba u tom javno-komunalnom preduzeću...LSV...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.