LSV: Drumsko-železnički most nazvati Most 23. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2021, 13:33

LSV: Drumsko-železnički most nazvati Most 23. oktobra

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine čestitao je danas svim građankama i građanima Novog Sada 77. godišnjicu oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu i ponovio zahtev da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove "Most 23. oktobra".

U saopštenju se podseća da je takva inicijativa podneta 2019. godine i da se u njoj ukazuje na značaj tog datuma - Dana oslobođenja Novog Sada - Grada heroja, od velikog stradanja u Drugom svetskom ratu, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na činjenicu da se antifašističke vrednosti nalaze u samim temeljima kulture života u tom gradu.

"Duboko verujemo da ne postoji bolje, niti značajnije ime za most u srcu ovog grada od dana kada je pobedio fašizam, kao i da je vreme da to ime i dobije", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Novi most imenovati datumom oslobođenja

Izvor: Danas, 22.Okt.2021

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad ponovio je zahtev da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra, po datumu oslobođenja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.