Kup Vujadin Boškov za mlađe kategorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 19:31

Kup "Vujadin Boškov" za mlađe kategorije

Tokom vikenda na terenima Sportskog centra "Sajmište", održan je turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije.

Organizator Kupa "Vujadin Boškov", bio je Fudbalski savez grada Novog Sada.

Vujadin Boškov je dres Vojvodine nosio 14 godina. Još kao 15-godišnjak debitovao je za klub u kome se afirmisao.

Za punih 14 sezona, sve do 1960. godine odigrao je čak 512 utakmica u dresu Vojvodine. Boškov je bio u sastavu tima koji je igrao prvo finale nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kupa u istoriji, 1951. godine protiv Dinama, bio je član ekipe koja je ponela titulu vicešampiona Jugoslavije, 1957. godine, i iste godine igrala finale Srednjoevropskog kupa protiv Vašaša.

Posle deceniju i po igranja u Novom Sadu, Boškov se 1961. godine preselio u redove italijanske Sampdorije za koju će ostati dugo vezan i po završetku fudbalske karijere.

U Đenovi je ostao samo jednu sezonu, jer je 1962. prihvatio ponudu da bude igrač i trener u Švajcarskoj ekipi Jang bojs, u kojoj je 1964. okončao igračku karijeru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.