Kulturna razmena Novog Sada sa Portugalom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulturna razmena Novog Sada sa Portugalom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadorku Portugala u Srbiji Nj.E. Mariju Virdžiniju Mendez da Silva Pinu.

On joj je poželeo dobrodošlicu u aktuelnu Omladinsku prestonicu Evrope i Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i naglasio da Novi Sad mnogo ulaže u međunarodnu saradnju i jačanje veza sa drugim gradovima širom sveta, jer teži da dobra iskustva i modele rešavanja važnih pitanja, iz drugih uspešnih sredina primeni u svojoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ambasadorka Da Silva Pina je zahvalila na gostoprimstvu i izrazila uverenje da će se dobri odnosi ambasade Portugala u Srbiji i Grada Novog Sada nastaviti, ali i intenzivirati na polju kulture, a da je fokus njenog rada, kao novopostavljenog ambasadora, na jačanju ekonomske i privredne saradnje sa svim gradovima u Srbiji.

Dvoje zvaničnika razgovrali su i o saradnji u oblasti turizma, a dogovoreno je da se na polju kulture u budućnosti radi na organizovanju zajedničkih manifestacija i programa kulturne razmene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Godfri kod Vučevića: Pospešivanje saradnje u svim oblastima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je novopostavljenog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entonija F. Godfrija. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i čestitao na izboru...Na sastanku u Gradskoj kući gradonačelnik i ambasador razgovarali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.