Kuda danas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuda danas

NOVI SAD - U okviru Nomusa, u Sinagogi će u 19.30 nastupiti francuski pijanista Žan-Eflam Bavuze. Na programu su dela Betovena i Debisija. U 22 sata na sceni "Jovan Đorđević" SNP-a sledi koncert slavnog francuskog harmonikaša Rišara Galijana i kvarteta "Tangarija".

Glumci Narodnog pozorišta „Marin Soresku" iz Rumunije izvešće u Srpskom narodnom pozorištu „Bogojavljensku noć". Predstava će na sceni "Pera Dobrinović" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << početi u 20 časova i 30 minuta. U isto vreme na Kamernoj sceni glumci pozorišta "Duplo dno" izvešće dramu "Zločin i kazna".

Film „Alvin i veverice" na programu je u Velikoj sali bioskopa „Arena" od 17 časova i 15 minuta. Film „Lovac na blago" prikazuju od 19, od 21 i od 23 časa. Ostvarenje „Ljubav u doba kolere" u Maloj sali tog bioskopa možete da gledate od 18, od 20 i 15 i od 22 časa i 15 minuta.

Projekcije filma „Čitulja za Eskobara" u bioskopu „Jadran" počinju u 18 i 45, u 20 i 30 i u 22 časa i 15 minuta.

U velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada u okviru Festivala novog indijskog filma, u 18 sati i 30 minuta biće prikazan film Ples ljubavi. Od 21 sat je projekcija filma Teško je biti fin a od 23 sata filma Podneblja.

U okviru Dečjeg festivala "Zlatno zvonce", u 10 sati u gornjem holu Spensa biće predstavljeni likovni radovi s izložbe Svet dečjim očima, koju će pratiti muzičko-scenski program. Od 13 sati u Spomen-zbirci Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Kamenici biće upriličen tradicionalni pesnički susret Poetske čarolije.

U 17 sati u Američkom kutku (Petra Drapšina 3) počinje interaktivna radionica za decu, u okviru koje će biti prikazan dečji film Duke Ellington. Dva sata kasnije uslediće predavanje Petra Bugarčića Real Positive Thinking.

Povodom knjige pesama Antene, u Gornjem foajeu scene "Jovan Đorđević" SNP-a u 18 sati biće upriličeno poetsko veče Adama Zagajevskog (Poljska/SAD).

Večerašnja gošća Radio kafea (Svetozara Miletića 45) biće švajcarska književnica Ilma Rakuza. Program počinje u 19 sati, a učestvuju još književnik Laslo Vegel i izdavač Zoran Hamović. Odlomke iz Rakuzinog romana Ostrvo čitaće glumac Ratko Radivojević. Od 21 sat prisutne će zabavljati "Flubagi trio".

U 19 sati u čitaonici Gradske biblioteke u Novom Sadu (Dunavska 1) počeće promocija Zbornika radova o književnom delu Sime Matavulja. Govoriće dr Saša Petrov, Vuk Krnjević i Olivera Doklestić, a biće prikazan i dokumentarni film S mladim Matavuljem u starom Rozopeku.

Gost večeri poezije u "Orfeusu" (Ilije Ognjanovića 3) biće književnik Milenko Milošević. Program počinje u 20 sati.

Film Romana Polanskog The Tragedy Of Macbeth biće prikazan u "Art-klinici" (Grčkoškolska 5) u 20.30.

U Omladinskom centru "CK 13" (Vojvode Bojovića 13) u 22 sata nastupiće bendovi "Muzika poludelih" iz Vrbasa i "Downstroy" iz Kikinde.

Beogradski bend "Thousand Miles" nastupiće u klubu "Fokstrot" (Futoška 23) od 22 sata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.