Kucurani prave festival u čast kapušnjika – nacionalnog rusinskog jela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023, 19:26

Kucurani prave festival u čast kapušnjika – nacionalnog rusinskog jela

Jedina gastronomska manifestacija koja prezentuje kapušnjik, rusinsko nacionalno jelo, biće održana u subotu, 4. februara u Kucuri.

Ideja za osnivanje gastronomske manifestacije "Kapušnjik fest" proistekla je prošle godine iz činjenice da ovaj tradicionalni specijalitet od kiselog kupusa i testa u Kucuri pripremaju sve nacionalne zajednice koje tu žive i da je svako uložio deo svoje kulinarske i porodične tradicije u svoju verziju kapušnjika.

"Gastronomski deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << manifestacije počinje u 12 časova, a za pripremu kapušnjika biće zadužene Kucuranke iz Aktiva žena KUD "Žetva" i Aktiva žena KUD "Zavičajno vrelo", ali i mnoge druge vredne domaćice iz Kucure koje će im se priključiti u pripremi. U Rusinskom domu će se mesiti testo, a ispred Doma kulture biće postavljeni brojni štandovi na kojima će besplatno moći da se preuzme kapušnjik. Posetioci mogu da očekuju i bogatu ponudu lokalnih proizvođača hrane, proizvoda za domaćinstvo, odeće, kozmetike i dekoracije," kažu u Turističkoj organizaciji opštine Vrbas.

Sve posetioce će tokom dana zabavljati lokalni tamburaši.

Organizator "Kapušnjik festa" je Turistička organizacija opštine Vrbas i brojna udruženja, kulturno-umetnička društva i Kucurani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.