Krov nad glavom za 20 izbegličkih porodica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krov nad glavom za 20 izbegličkih porodica

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore kojima je obezbeđena kupovina seoskih kuća sa okućnicom za 20 izbegličkih porodica u Vojvodini.

Bespovratnu pomoć za stambeno zbrinjavanje, u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara, obezbedila je Pokrajinska vlada, a korisnicima je dodeljena preko programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima. Maksimalan iznos za kupovinu kuće iznosi milion dinara.

"Pokrajinska vlada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predložila da se izbegličkim porodicama koje su koristile sredstva za stambeno zbrinjavanje pre 2018. godine, kroz neku vrstu kreditnog aranžmana, otpišu ranije stečene obaveze, i da se na taj način stave u jednak položaj sa onima koji danas dobijaju bespovratna sredstva", rekao je Mirović i dodao da je taj predlog upućen Skupštini AP Vojvodine na usvajanje.

Mirović je još naglasio da Pokrajina godinama podržava izbegličku populaciju putem različitih programa, kao što je nabavka građevinskog materijala, poljoprivrednih mašina i stipendiranje, te da će rast planiranih sredstava za programe Fonda i u 2020. godini biti uočljiv.

Direktor Fonda Duško Ćutilo kazao je da su od 2007. do danas ovim vidom pomoći zbrinute 484 porodice. Od pre dve godine zahvaljujući Pokrajinskoj vladi pomoć za kupovinu kuća je bespovratna.

Ćutilo je istakao i izuzetnu saradnju Fonda sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, koji je obezbedio sredstva za nabavku građevinskog materijala porodicama koje su prethodnih godina dobile sredstva od Fonda.

Dodeli ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Napuštena seoska imanja za izbegle i prognane

Izvor: RTS, 12.Dec.2019

U Pokrajinskoj vladi uručeni su ugovori za kupovinu 20 kuća za izbegla, raseljena i prognana lica, program je realizovan iz fonda Pokrajinske vlade, na ovaj način je nastavljena kupovina napuštenih seoskih domaćinstava. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.