Kriza (ne) otvara kafiće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza (ne) otvara kafiće

Slučajno ili ne, u doba besparice i krize, čini se da nikada nije više ugostiteljskih objekata, kafića, restorana, poslastičarnica, kioska sa brzom hranom.

Ne samo da ih ima na stotine, nego su i dupke puni u bilo koje doba dana. Iz novosadskog udruženja ugostitelja kažu da u gradu ima duplo više ugostiteljskih lokala, nego što kapacitet Novog Sada zahteva. Uprkos tome, svedoci smo da svakih nekoliko dana u Novom Sadu osvane novi lokal.

Kada bi sudili po punim baštama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kafića, zaključak bi bio da kod nas nema ekonomske krize, ali nema ni radnog vremena. Sa dolaskom lepog vremena u bilo koje doba dana, gotovo je teško pronaći slobodno mesto u bašti ugostiteljskog objekta.

Za ovu sezonu Gradska uprava za komunalne poslove izdala je 213 odobrenja za postavljanje letnjih bašti, a prošle godine izdato je 674 odobrenja za montiranje letnjih i zimskih bašti ispred ugostiteljskih objekata. Iz Udruženja novosadskih ugostitelja kažu da su cene za postavljanje bašte u redu, ali da nije realno da plate odjednom za celu sezonu.

"Za neku baštu od tridesetak kvadrata za period od 15. marta do 15. oktobra treba da se izdvoji negde oko 280-300 hiljada dinara za tu celu sezonu, znači negde oko tri hiljade evra. Smatramo da u današnje vreme ne možemo da platimo to odjednom i unapred, i da bi bilo dobro sa strane Gradske uprave da nam izađu u susret i da to platimo u nekim ratama u toku letnje sezone", kaže Dragan Stanojević, predsednik Udruženja ugostitelja.

Za sada, ugostitelji nisu dobili odgovor iz Gradske uprave da li će im biti omogućeno da plaćaju na rate namet za postavljanje bašti ispred svojih lokala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.