Krivična prijava protiv bivšeg direktora Lisja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv bivšeg direktora "Lisja"

Sindikat zaposlenih u komunalno - stambenoj delatnosti iz Novog Sada podneo je danas Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća "Lisje" Stojana Ivaniševića.

Protiv njega je podneta prijava zbog zlouptrebe službenog položaja i zapošljavanja radnika koji su dobijali plate, a nisu dolazili na posao.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, Stojanović je od stupanja na dužnost direktora 12. septembra 2013. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preko preduzeća "Optimum MV-NS", kao studentske zadruge, zaposlio 19 ljudi za privremene i povremene poslove, ali se "oni nisu pojavljivali".

U prijavi se navode 16 imena zaposlenih sa kojima je sklopljen ugovor, i dodaje da "ni jedan od zaposlenih u JKP Lisje nije niti video, niti radio sa ovim licima", a da su oni mesečno koštali 848.000 dinara u neto iznosu.

"Na ovaj način zloupotrebom ovlašćenja, direktor je oštetio JKP Lisje za iznos od 14.524.964 dinara bruto za godinu dana i time omogućio preduzeću 'Optimum MV-NS' neovlašćeno sticanje navedene dobiti", piše u prijavi.

Dodaje se da je u istom periodu Ivanišević, kao odgovorno lice, zaključio ugovore o radu na neodređeno vreme sa većim brojem zaposlenih, koji su obavljali savetničke, šefovske i druge poslove, a da oni takođe nisu dolazili na posao.

"Navedena lica od zaključivanja ugovora o radu, pa do promene direktora nisu dolazila na posao i nisu obavljali poslove koji su im određeni ugovorom o radu. Na taj način im je omogućio sticanje dobiti u iznosu od oko 1,5 miliona dinara mesečno za sva lica, te je za taj isti iznos JKP Lisje oštećeno kao poslodavac", navodi se u prijavi.

Stojan Ivanišević je razrešen je funkcije direktora 13. juna 2014. godine, a od tada se nalazi na mestu pomoćnika direktora JKP Lisje, koje se bavi poslovima vezanim za pogrebne delatnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prijava protiv bivšeg direktora "Lisja"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2014

Sindikat zaposlenih u komunalno - stambenoj delatnosti iz Novog Sada podneo je danas Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća "Lisje" Stojana Ivaniševića...Protiv njega je podneta prijava zbog zlouptrebe službenog položaja i zapošljavanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.