Kriperski raj M. Mamule u KC Pančevo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kriperski raj" M. Mamule u KC Pančevo

"Kriperski raj" je naziv izložbe Miloša Mamule koja će pred publikom biti od danas do 5. aprila u Foajeu Kulturnog centra Pančeva.

Slike su nastale 2014. i za autora predstavljaju sublimaciju njegovih prethodnih crtačkih i slikarskih iskustava u traganju za rasterećenijim načinom izražavanja baziranom na impulsivnom pripovedanju u kome nastajanje oblika koji znače sliku biva isprovociran takoreći praznim mislima, vrsti prostora u kome ne postoji ništa osim doživljaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sećanja.

Izložbu čini serija slika malog i srednjeg formata u tehnici ulje na platnu.

Miloš Mamula rođen je u Beogradu. Na Akademiji likovnih umetnosti u Pragu (odsek crtež i grafika) magistrirao je 2005. godine u klasi profesorke Jitke Svobodove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.