Krenuo gradski prevoz u Novom Sadu, nema gužvi u autobusima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2020, 08:59

Krenuo gradski prevoz u Novom Sadu, nema gužvi u autobusima

Jutros u pet sati krenuli su prvi autobusi novosadskog gradskog saobraćajnog preduzeća, ali nije bilo nikakvih gužvi, u proseku je dvoje, troje ljudi ulazilo u autobus.

Novi Sad je među prvim gradovima, nakon prvih relaksirajućih mera u vanrednom stanju zbog epidemije Korona virusa, ponovo uspostavio redovan linijski prevoz na celokupnoj mreži linija u gradskom, prigradskom i međumesnom prevozu.

Ciljna grupa je zaposleno stanovništvo, ali sudeći po tome da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << autobuska stajališta u gradu bila gotovo prazna, sva je prilika da su prvog dana autobuski prevoz koristili samo malobrojni građani.

Prevoz putnika je realizovan po važećem redu vožnje za subotu i to u periodima od 5.00 do 8.59 časova, potom od 13 do 16.59 i od 21 do 22.59 časova.

Gradski, prigradski i međugradski autobuski prevoz koristiće isključivo putnici koji imaju mesečne pretplatne karte, a prodaja karata u autobusima neće biti moguća do 11. maja.

Stanje na terenu pokazaće da li će polovinom sledeće nedelje ili tek od 11. maja, kada počnu da rade i vrtići, JGSP Novi Sad preći na redovan red vožnje, rečeno je ranije Tanjugu u tom javnom preduzeću.

U periodima od 9 do 12.59, od 17.00 do 20.59 i 23.00 do 5.00 gradski autobuski prevoz neće biti obavljan.

Prema instrukcijama i preporukama, u vozilima su od jutros osim vozača bili i redari koji vode računa o popunjenosti autobusa.

Za početak je popunjenost do 50 odsto, jer prema procenama u JGSP do 40 putnika u autobusu je dovoljno da može da se drži distanca. Obeleženo je na kojim sedištima je dozvoljeno sedenje, odnosno moguće je unakrsno sedenje, a tamo gde je jedan red sedišta putnici mogu da sede jedan iza drugog.

U vozilo mogu da uđu isključivo putnici sa maskom i rukavicama, a postavljena su i obaveštenja o pravilima ponašanja, u autobusima i na autobuskim stajalištima.

Direktor JGSP Novi Sad Milan Amidžić rekao je za TV Prva da je na ulice izašlo 120 autobusa i da putnici mogu da ulaze u autobuse samo sa maskama i rukavicama, te da vozači i kontrolori proveravaju da li se putnici pridržavaju utvrđenih mera.

Podseća da će u prvim danima moći da saobraćaju samo sugrađani koji imaju mesečne pretplatne radničke markice i da prodaja karata u vozilima neće biti još uvek dozvoljena.

Prevoz će funkcionisati bez klimatizacije, odnosno biće otvoreni samo lufteri i bočna stakla, dok će se na okretnicima vozila provetravati, a svakodnevno se vrši i pojačana dezinfekcija vozila.

"Mi prevozimo građane sa opština Temerin, Karlovci, Bečej i mi smo jutros krenuli sa tim linijama i na tim polascima nema većih gužvi", poručuje.

Amidžić kaže da će se u preduzeću truditi da i u redovnim okolnostima i dalje postoje redari koji će voditi računa o fizičkoj distanci u vozilima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučević: U Novom Sadu radi oko 120 autobusa gradskog saobraćaja

Izvor: Danas, 04.Maj.2020

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je na ulice jutros izašlo oko 120 autobusa gradskog saobraćaja, po subotnjem rasporedu vožnje, i to je dovoljno za sad.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.