Krejg Kohon u okviru kampanje Walk it back gost Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 20:01

Krejg Kohon u okviru kampanje "Walk it back" gost Novog Sada

Globalni studentski pokret „Re-Earth" i kampanja „Walk it back" udružili su se kako bi podigli svest o rešenjima za uklanjanje ugljenika i pokrenuli novi dijalog o tome kako bezbedno i pravično povećati uklanjanje u gradovima širom sveta.

U cilju podizanja svesti i prikupljanja sredstava, generalni direktor i osnivač „Walk it back" kampanje Krejg Kohon krenuo je na šestomesečno putovanje bez ugljenika, od 4000 km peške, od Londona do Istanbula. Putovanje uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hodanje od 25 km dnevno kroz 11 zemalja i 82 grada, kako bi u razgovorima sa gradonačelnicima, izvršnim direktorima, aktivistima, naučnicima i kreatorima politike podigao svest i razumevanje opcija za uklanjanje ugljenika.

Departman za biologiju i ekologiju bio je domaćin gospodinu Kohonu, gde je prvo upriličena putujuća izložba, postavljena u recikliranim transportnim kontejnerima, koja prikazuje različita rešenja za eliminaciju ugljenika. Nakon toga, prisutnima su se obratiti članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove i zaštitu životne sredine Mira Radenović i gospodin Krejg Kohon koji je razgovarao sa publikom o rešenjima u vezi sa eliminacijom ugljenjika i problemima koji prate ovaj proces.

Tom prilikom članica Gradskog veća Mira Radenović je istakla da Grad Novi Sad podržava sve akcije čiji je cilj podizanje svesti o zaštiti životne sredine i smanjenju uticaja klimatskih promena.

-Svedoci smo da se klima menja u čitavom svetu, a to svakako nije mimoišlo Srbiju i Novi Sad, zato koliko god da smo mali u odnosu na svet važno je da damo svoj doprinos. Ako jedan čovek nešto uradi to možda nije toliko značajno, ali ako podstakne sedam miliona ljudi, koliko ima Srbija, ili skoro osam milijardi koliko broji čitav svet da daju svoj doprinos, onda naša planeta može da se zaleči i tako sigurno napravi ogroman iskorak. Mi moramo biti svesni da je sve ovo što danas imamo samo pozajmljeno od naših potomaka i zato dajemo punu podršku gospodinu Kohonu u njegovoj misiji. Takođe, želim da naglasim da je svetu potrebno više ovakvih akcija jer bismo na taj način preduzeli važne korake ka smanjenju emisije CO2 i očuvanju planete – rekla je Mira Radenović.

Kampanja „Walk it back" postavlja pitanje kako se eliminacija ugljenika trenutno percipira i podržava na globalnom nivou, dok, u isto vreme, poziva na širi dijalog, koordinaciju, sticanje znanja, upravljanje i ulaganje u odgovarajuće sektore kako bi se rešenja za eliminaciju ugljenika primenila sigurno i brzo. Prema rečima Krejga Kohona postoji mogućnost da se izbace ogromne količine CO2 iz atmosfere, ali je za to potrebno mnogo dobre volje i ulaganja. On je rekao da tehnologija za tako nešto postoji i stalno se usavršava, ali da moramo da budemo brži i bolji u njenoj primeni, i da delujemo u velikim razmerama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krejg Kohon u okviru kampanje „Walk it back“ gost Novog Sada

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 19.Apr.2023

NOVI SAD – Globalni studentski pokret „Re-Earth“ i kampanja „Walk it back“ udružili su se kako bi podigli svest o rešenjima za uklanjanje ugljenika i pokrenuli novi dijalog o tome kako bezbedno i pravično povećati uklanjanje u gradovima širom sveta. U cilju podizanja svesti i prikupljanja...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.