Kreativna radionica Da sam kralj bar na dan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativna radionica "Da sam kralj bar na dan"

Kreativna radionica za decu ''Da sam kralj bar na dan'' održaće se u subotu, 06. februara od 11.00 do 12.30 časova u Galerji Matice srpske.

Tokom trajanja gostujuće izložbe Istorijskog muzeja Srbije iz Beograda Natalija Obrenović u fondu Branka Stojanovića u Galeriji Matice srpske će se tokom februara održati ciklus kreativnih radionica za decu Iz tajne škrinje kraljice Natalije.

Izložba je povod da kroz igru i zabavu deca saznaju i nauče nešto više o istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoje zemlje i o dinastiji Obrenović.

Uz pomoć izloženog dokumentarnog materijala, fotografija i pisama, oni će upoznati kraljicu Nataliju, kralja Milana, njihovog sina Aleksandra i život jedne kraljevske porodice. Interaktivnim vođenjima kroz izložbu kustosi Galerije i pedagozi će pokrenuti dečju maštu i mališanima pružiti mogućnost da što bolje razumeju ovaj deo naše istorije.

Na uvodnoj radionici pod nazivom Da sam kralj bar na dan mališani će se upoznati sa izložbom Natalija Obrenović u fondu Branka Stojanovića. Razgledajući originalne fotografije članova kraljevske porodice saznaće ko su bili Obrenovići i u kom periodu su vladali Srbijom.

Razgovaraće se o tome koje su obaveze jedne kraljevske porodice, kako treba da se ponašaju i da izgledaju kralj i kraljica a kako mladi prestolonaslednik. Potom će se deca staviti u uloge kraljeva i kraljica i otkriti nam kako bi oni vladali i šta bi uradili za svoj narod. Radi što boljeg uživljavanja u ulogu vladara u kreativnom delu radionice od kartona će napraviti, a zatim i ukrasiti svoju kraljevsku krunu.

U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim: kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Radionice se održavaju svake subote od 11.00 do 12.30 sati, a namenjene su deci uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.