Kraj NS bike sezone u nedelju, za vikend iznjamljivanje bicikala besplatno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 18:44

Kraj "NS bike" sezone u nedelju, za vikend iznjamljivanje bicikala besplatno

Jedanaesta "NS bike" sezona završava se u nedelju, a u znak zahvalnosti, svi korisnici tokom vikenda, moći će besplatno da iznajme bicikl.

"NS Bike" sezona, odnosno iznajmljivanje bicikala počelo je polovinom aprila. Svi Novosađani mogli su da koriste 120 bicikala, na petnaest biciklističkih stanica. U nedelju se sezona završava, pa je potrebno sve bicikle vratiti na neke od stanica koje su navede na sajtu.

"Mi ovih dana završavamo jedanaestu biciklističku sezonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tako da u nedelju je poslednji dan, a mi smo iz nekog respekta i zahvalnosti prema svim korisnicima koji su koristili biciklove tokom sezone, odlučili da subota i nedelja budu besplatni za njih, ja se nadam da će ih makar malo i vreme poslužiti pa će moći da koriste po gradu besplatno", kaže Radovan Jeknić, portparol JKP "Parking servis".

Iz "Parking servisa" navode da je sezona protekla u najboljem redu, bez krađa bicikala i delova, kao i bez većih kvarova. Novosađani su tokom ove godine dokazali kulturu vožnje bicikala, a "NS Bike" posle jedanaest godina funkcioniše baš onako kako su organizatori na samom početku i zamislili. Takođe, ideja je bila se sugrađani okrenu zdravijem načinu života, a da se izbegne neuspešna potražnja parking mesta.

"Ono što je možda još i važnije od same sezone "NS Bike-a", mi smo podstakli veliki broj Novosađana da voze bicikle, i svoje bicikle. Dakle, nije nama stalo samo da oni iznajmljuju bicikle nego da bicikl bude taj neki alternativni prevoz u Novom Sadu pa smo u toku ove godine postavili i hiljade držača za bicikle za sve one koji voze svoje bicikle", dodaje Jeknić.

Naredna sezona najavljuje se za april sledeće godine kada će svi ljubitelji vožnje na dva točka moći da uživaju u lepšem vremenu i svim prednostima koje bicikl i proleće nose sa sobom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.