Kovilj dočekuje Princa Čarlsa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovilj dočekuje Princa Čarlsa

Prošle nedelje, interesovanje javnosti pokrenula je informacija da u posetu našoj zemlji, dolazi naslednik Britanske krune, Princ Čarls. Princ i njegova supruga Kamila, bi trebali da dođu u Srbiju u okviru petodnevne posete Balkanu, i tom prilikom bi, prema još nepotvrđenim najavama, trebali da posete Beograd, Novi Sad i Kovilj.

Mi smo pokušali da saznamo u kakvom raspoloženju bi stanovnici ovog vojvođanskog sela dočekali Britanske monarhe.

Možda i najstariji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svetski prestolonaslednik i njegova supruga trebalо bi da dođu u dvodnevnu posetu Srbiji. Posetu će započeti u Beogradu 16. marta, a nakon toga obići Galeriji Matice srpske i Kovilj.

Njihov obilazak manastira Svetih arhanđela u Kovilju mnogima jeste iznenađenje, ali ne treba da čudi. Princ Čarls je veliki poštovalac crkava i manastira, i kao takav organizovao je nekoliko dobrotvornih prijema za obnovu manastira Hilandar, u kojem je i sam bio. Koviljčani kažu da su svesni kome će biti domaćini.

"Njegovim dolaskom Kovilj bi dobio mnogo. Rejting bi se povećao mnogo. Jer poseta takvog jednog svetskog čoveka i državnika, verovatno će privući i neke investicije iz Engleske", kaže Laza Pašćan, potpredsednik Saveta mesne zajednice Kovilj.

Koviljčani su spremni, i kako sami kažu, čekaju da prikažu sebe i svoje malo mesto na najbolji način. Jedino se čeka, da njihova veličanstva i zvanično potvrde svoj dolazak u tu panonsku varoš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.