Kovid ambulante i bolnice u Vojvodini postepeno se vraćaju u non kovid režim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2021, 17:17

Kovid ambulante i bolnice u Vojvodini postepeno se vraćaju u non kovid režim

Kovid ambulante i bolnice u Vojvodini postepeno se vraćaju u non kovid režim. Višestruko je veći broj otpusta od prijema, a broj potvrđenih slučajeva na dnevnom nivou je jednocifren. Raste interesovanje za imunizaciju, a Novi Sad, Kikinda i Sremska Mitrovica su gradovi koji su na pragu kolektivnog imuniteta.

Sedmostruko veći broj otpusta od prijema kovid pacijenata, rasteretio je rad Kliničkog centra Vojvodine, te su u kovid režimu svega dve Klinike - Infektivna i za medicinsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rehabilitaciju. U crvenoj zoni i dalje je deo Instituta za plućne bolesti Vojvodine, sa dvadeset dvoje obolelih.

Nakon višemesečnih celodnevnih dežurstava Respiratorni centar ovde na Novom Naselju izlazi iz kovid režima. Na ova vrata ulaziće stari, uobičajeni pacijenti, a oni sa sumnjom na kovid biće tretirani u izdvojenom delu objekta.

Mali predah i za zaposlene u Opštoj bolnici u Subotici, koja je u jeku epidemije zbrinjavala i preko 200 kovid pacijenata. Desetostruko je manji broj prijema u poslednja dva meseca.

"Ja moram sa zadovoljstvom da kažem da smo konačno ove nedelje zatvorili i odeljenje Kovid , zgradu pulmologije vraćamo u prvobitno stanje, tako da smo sa kovidom ostali samo na odeljenju za Infektivne bolesti i kovid jedinice intenzivnog lečenja", kaže dr Gordana Krtinić, pomoćnica direktora Opšte bolnice u Subotici.

Drastičan pad broja hospitalizacija i u Somboru, a sve je manje i potvrđenih slučajeva u kovid ambulanti, jedan dnevno.

"Epidemiološka situacija je znatno povoljnija nego što je bila, čak i prije osam dana, pa u skladu sa tim biće i organizacija našeg rada", kaže dr Zdravko Hlodik, načelnik kovid ambulante u Somboru.

Zrenjaninska Opšta bolnica "Đorđe Jovanović" i dalje je u kovid režimu, sa 23 pacijenta, a Specijalistička poliklinika radi na pola kapaciteta.

U Opštoj bolnici u Kikindi hospitalizovano je 11 kovid obolelih, među njima nema dece, kao ni pacijenata na respiratoru. Nadležni očekuju da bi za dve nedelje Kikinđani trebalo da steknu kolektivni imunitet.

Taj prag uskoro će dostići i građani Srema sa 37 procenata onih koji su primili obe doze - najviše u Sremskoj Mitrovici, Irigu i Rumi.

U kovid ambulantama u Staroj Pazovi, Inđiji, Pećincima, Šidu, Sremskoj Mitrovici u proseku se dnevno pregleda tridesetak, a broj potvrđenih slučajeva je jednocifren.

Kako je najavljeno, kovid odeljenje u sremskomitrovačkoj bolnici, do kraja nedelje biće premešteno, kako bi se osposobio hirurški blok.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.