Kotlovi na biomasu u Dečjem selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kotlovi na biomasu u Dečjem selu

Ustanova za decu i omladinu SOS dečje selo "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici danas je dobila kotlove za grejanje na biomasu, u koje je Pokrajinska vlada uložila devet miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić objasnio je da je u Dečjem selu ugrađeno 11 pogona za proizvodnju toplotne energije na biomasu, čime će se obezbediti ušteda od oko šest miliona dinara godišnje.

Pajtić je rekao da će ta sredstva ostati Dečjem selu za različite >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << namene u zbrinjavanju dece i za obezbeđivanje što boljih uslova života.

Pored materijalnih ušteda, takvo grejanje smanjuje na minimum emisiju štetnih gasova u vazduh i na taj način se obezbeđuje da deca u Dečjem selu žive i zdravije.

"Ova investicija je važna jer ukazuje koliko je ogroman potencijal u biomasi. U Vojvodini se godišnje može iskoristi oko deset miliona tona, a koristi se svega oko milion. I u narednim godinama ćemo nastojati da u sve institucije ugradimo pogone za grejanje na obnovljive izvore, a preko Sekretarijata za energetiku i drugih programa ćemo podsticati ovakve projekte", rekao je Pajtić tokom puštanja u rad kotlova.

Direktor Dečjeg sela Srđan Egić je ocenio da Pokrajinska vlada pomaganjem Dečjeg sela pokazuje da gradi društvo na temelju dobročinstva, koje je u tradiciji srpskog naroda.

Egić je dodao i da će sredstva koja će se uštedeti na energentima biti uložena u bolju integraciju i edukaciju štićenika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dečje selo: Ušteda na grejanju, investicija u obrazovanje

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2015

Predsednik pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić pustio je u rad kotlove na biomasu u Ustanovi za decu i omladinu SOS dečje selo "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici...- U Dečjem selu u Sremskoj Kamenici smo ugradili 11 pogona za proizvodnju toplotne energije na biomasu i time, praktično, obezbedili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.