Kontrast: Inspektorka oslobođena odgovornosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrast: Inspektorka oslobođena odgovornosti

Sudski procesi u kojima se preisputuje odgovornost inspektora u vezi sa tragičnim požarom u diskoteci "Kontrast" i dalje traju, a jedan je danas okončan. Načelnica novosadske turističke inspekcije, Radoslava Rončević je presudom Osnovnog suda oslobođena optužbi za zloupotrebu službenog položaja, a roditelji nastradalih smatraju sramnom presudu na koju će Tužilaštvo uložiti žalbu.

Inspektorka, Radoslava Rončević oslobođena je optužbe da je, kako se u optužnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predlogu navodi, zloupotrebila službeni položaj i da nije postupala u skladu sa Zakonom o turizmu i Pravilnikom o tehničkim, odnosno sanitarno – higijenskim uslovima za opremanje ugostiteljskih objekata.

Sud presudu obrazlaže time da turistička inspektorka ni jednim propisom nije bila u obavezi da kontroliše, niti da uputi inspektora u objekat u kojem je u aprilu 2012-te nastradalo šestoro mladih.

Rončevićeva i njen branilac naglašavaju da krivično delo koje im se stavlja na teret nije dokazano, a izjave za medije nisu hteli da daju.

Presudu, roditelji smatraju sramnom i najavljuju disciplinske postupke protiv sudija, uključujući i krivičnu prijavu protiv postupajućeg sudije, Srđana Savića ...

"Inspektori su država, tužilaštvo je država, sud je država, oni jedno drugo štite. Mi ćemo ići do Ujedinjenih nacija. To je odluka na koju tužilac treba da uloži žalbu. Osnovni tužilac je nas roditelje izopštio iz postupaka, mi smo dokaze davali i okvalifikovali su nas kao javnost", kaže Branko Miladinović.

Takođe, zbog zloupotrebe službenog položaja, kako je navelo Tužilaštvo, sredinom aprila održan je u Osnovnom sudu glavni pretres protiv troje inspektora Uprave za vanredne situacije, koji su negirali krivicu, a njihovi branioci su tada izjavili da je optužni akt nepotpun i Tužilaštvu su uputili dodatne zahteve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.