Kontinental bira 200 inženjera u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontinental bira 200 inženjera u Novom Sadu

Dolazak kompanije "Kontinental automotiv" u Novi Sad, svojevremeno je označen kao uspeh, jer je u direktnoj vezi sa ekonomskom stabilnošću zemlje. 

Gostujući u Dnevniku Radio-televizije Vojvodine, direktor "Kontinentala", Saša Ćioringa, rekao je da je u julu započeto sa registracijom kompanije u Srbiji, da su odabrani prvi zaposleni, a da se sada pregovara oko prostora u koji će se kompanija useliti.

"Kontinentalov centar za istraživanje i razvoj u Novom Sadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u naredne tri godine unajmiće oko 500 ljudi, dakle 200 ljudi po godini, i biće dve poslovne jedinice u Novom Sadu, jedna koja će se baviti enterijerom, a druga bezbednošću", objasnio je on.

Saša Ćioringa je napomenuo da Kontinental pravi vrhunske elektronske komponente za automobilsku industriju, poput intrument tabli, tahografa, kontrolera za elektroniku i druge naprave.

On je istakao da će kompaniji biti potrebni vrhunski inženjeri za softver i elektroniku, kojih ima u Novom Sadu.

Ćioringa kaže da su se za Novi Sad odlučili, pored kvalifikovanog kadra, i zbog blizine Novog Sada regiji Centralne Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.