Konkursi za zapošljavanje uz subvencije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkursi za zapošljavanje uz subvencije

NOVI SAD -

Vojvođanski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova otvorio je danas tri konkursa za subvencionisanje zapošljavanja, samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mesta u Pokrajini. Resorni sekretar Miroslav Vasin rekao je na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine da će prema njegovim očekivanjima posao putem tih konkursa dobiti oko 4.500 ljudi.

Visina subvencije za otvaranje novih radnih mesta u Vojvodini iznosi 130.000 dinara po zaposlenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodatnih 20.000 dinara, ako poslodavac odluči da zaposli osobu stariju od 50 godina.

Poslodavac koji ostvari pravo na tu vrstu subvencija dužan je da zasnuje radni odnos s nezaposlenom osobom u punom radnom vremenu na period od dve godine i da redovno isplaćuje zarade i doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

Konkurs za subvencije nezaposlenim osobama za samozapošljavanje u 2013. godini iznose u jednokratnom iznosi 160.000 dinara.

Osoba koja na ovaj način započne sopstveni biznis dužna je da tu delatnost obavlja najmanje godinu dana i da redovno u tom roku uplaćuje doprinose za socijalno osiguranje.

Ova dva konkursa otvorena su danas i trajaće do 1. oktobra.

Sekretarijat za privredu danas je raspisao i konkurs za lokalne samouprave u Vojvodini za sufinansiranje programa ili mera aktivne politike zapošljavanja u 2013. godini u ukupnom iznosu od 162 miliona dinara.

Subvencije se odnose na zapošljavanje pripravnika u jedinicama lokalne samouprave, stručnu praksu, javne radove i obuke u profesionalnim i radnim veštinama. Taj konkurs je otvoren do 22. marta tekuće godine.

Vasin je rekao da su programi zapošljavanja osoba s evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje doprineli da u Vojvodini više hiljada ljudi tokom godine dobije posao, ali da to nažalost nije doprinelo smanjenju nezaposlenosti.

Kao osnovni razlog za to Vasin je naveo veliki broj privrednih subjekata u Vojvodini koji iz godine u godinu nastavlja otpuštanje mlade snage zbog čega je pozvao državu da se aktivnije uključi u osmišljavanje programa mera za posrnule privredne subjekte.

Vasin je ocenio da se u proteklim godinama pokazalo da su mala i srednja preduzeća u Vojvodini najvitalniji deo privrede koja se rado odazivaju na konkurse Sekretarijata za privrede i doprinose procesu novog zapošljavanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vasin: Indicije da je Skupština sajma nezakonito odlučivala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2013, 15:12

NOVI SAD -..Vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin izjavio je danas da postoje indicije da je Skupština akcionara Novosadskog sajma, na kojoj je smenjeno kompletno rukovodstvo, donosila odluke na nezakonit način...Vasin je na konferenciji za novinare rekao da će Vlada Vojvodine pažljivo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.