Konkurs za organizaciju volonterskih kampova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2015, 05:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za organizaciju volonterskih kampova

Mladi istraživači Srbije i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije pozvali su udruženja mladih, udruženja za mlade, njihove saveze i kancelarije za mlade da se prijave na javni konkurs za organizovanje i (su)finansiranje minimum 30 volonterskih kampova u najmanje 15 okruga.

Sredstva u iznosu od 3 000 000 dinara za finansiranje volonterskih kampova obezbeđena su kroz projekat “Nacionalni volonterski program mladih 2015 – volonterski kampovi” koji u okviru programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << “Mladi su zakon” sprovode Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije.

Rok za dostavu projektnih ideja je 1. jun, a za sve zainteresovane se organizuje Info sesija 26. maja u Beogradu. Troškovi puta su plaćeni, navodi se u saopštenju.

Odabrani organizatori kampova mogu očekivati programsku ali i finansijsku podršku u iznosu do 100 000 dinara po kampu. Svi kampovi će se realizovati u periodu od 25. juna do 1. oktobra.

Ono što se očekuje od organizatora kampa jeste da obezbedi dobro osmišljen posao koji će moći da završi 10-15 volontera, starosti od 18 do 30 godina, za 10 do 14 dana. Takođe, organizator treba da organizuje smeštaj, obezbedi materijal, alat za rad i prevoz do mesta rada, obuku za volontere i promociju kampa u lokalnoj zajednici.

Detaljnije informacije, uputstvo za pisanje kratkog opisa kampa, prijavni formular i budžet, mogu se pronaći na sajtu Mladih istraživača Srbije.

Po završenom konkursu, informisanje o kampovima i prijava na kampove odvijaće se uz pomoć mreže od preko 30 organizacija širom zemlje. U Vojvodini to su: Somborski edukativni centar, Pokret gorana Vojvodine, Connecting People Pančevo, Novosadski humanitarni centar i Kancelarija za mlade Subotica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.