Konkurs za dodelu građevinskog materijala za obnovu kuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 20:41

Konkurs za dodelu građevinskog materijala za obnovu kuće

Kako bi pružili podršku povratnicima iz Nemačke, Zapadne Evrope i drugim socijalnim ugroženim licima, Ekumenska humanitarna organizacija raspisala je konkurs za dodelu građevinskog materijala za obnovu kuće u kojoj žive.

Program "Za novi početak" ima cilj da olakša svakodnevicu ugroženima, pružajući podršku za osnovne životne potrebe. Tim povodom, korisnicima će biti obezbeđen građevinski materijal i stručna pomoć na terenu.

"Mi pomažemo najviše u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tome da im izgradimo novo kupatilo i obnovimo staru ukoliko je funkcionalno, da im obezbedimo pristup vodi, higijenskoj vodi i eventualno priključak na struju i slično", kaže Ana Birgeš, Ekumenska humanitarna organizacija.

Naši inženjeri na terenu procenjuju u kakvom stanju je kuća da li je ona u takvom stanju da se može ulagati da nije propala od vlage ili da je ruševna. U slučaju tom da se ne može pomoći toj kući da bude prihvatljiva za stanovanje, takve kuće nažalost ne mogu da dobiju podršku od nas, s obzirom da mi nemamo grant te veličine", kaže Ana Birgeš.

Neki od uslova konkursa je da korisnici žive na teritoriji Sremske Mitrovice, opštine Ruma i opštine Pećinci i da poseduju validan dokaz o vlasništvu nad objektom.

"Ograničen je broj donacija. Recimo, 25 kuća će biti podržano ove godine. Minimalno i u odnosu na naš budžet i potrebe stanovnika tih kuća se određuje za svaku kuću određene količine građevinskog materijala, odnosno opreme", kaže Ana Birgeš.

Konkurs je otvoren do 11. februara, a za dodatne informacije možete posetiti sajt Ekumenske humanitarne organizacije: www.ehons.org ili pozivom na broj: 062/821-62-96 i 069/707-461.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.