Konferencija o značaju međusektorske saradnje u sprečavanju porodičnog nasilja (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 19:52

Konferencija o značaju međusektorske saradnje u sprečavanju porodičnog nasilja (AUDIO)

Broj prijava porodičnog nasilja u Vojvodini nastavlja da raste, pokazuju podaci centara za socijani rad. Radi podsticanje delotvornije saradnje državnih organa i ustanova zaduženih za sprečavanje porodičnog nasilja, u Skupštini Vojvodine održana je konferencija o značaju međusektorskog pristupa u zaštiti žrtava. Skup je održan u okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", sa idejom ukazivanja na značaj prevencije i edukacije.

Rodno zasnovano nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najčešće podrazumeva i ekonomsko i porodično nasilje, upozorava rukovodilac inspekcije u Pokrajinskom sekretarijatu za demografiju i ravnopravnost polova Maja Reljić Nikić. Da bi se stopa nasilja smanjila, neohodan je dosledan rad na unapređenju pravnog sistema za suzbijanje nasilja, kao i rad na prevenciji i edukaciji. Tome znatno doprinosi međusektorska saradnja:

Jačanje međusektorske saradnje naročito je važno za nedovoljno razvijena mesta, kaže direktorka Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu Maja Miljković. Dodaje da stvaranje društva koje nije tolerantno na nasilje počinje od pojedinca, rada na sebi i obrazovanja.

To je potvdila i pokrajinska zaštitnica građana Dragana Ćorić, dodajući da su nasilje prema ženama, porodično, vršnjačko i ekonomsko nasilje, teme o kojoj treba pričati i van kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" jer je odgovarajuće obrazovanje najvažnije za sprečavanje, ali i prepoznavanje nasilja, kao i za destigmatizaciju žrtava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predstavnici Opova na konferenciji „Neophodnost međusektorskog pristupa zaštiti žrtve nasilja u porodici“

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Nov.2022

OPOVO – U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu u Novom Sadu je organizovana konferencija „Neophodnost međusektorskog pristupa zaštiti žrtve nasilja u porodici“. Cilj konferencije je podsticanje...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.