Koncert Jelene Soro i Olivera Ilievskog danas u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Jelene Soro i Olivera Ilievskog danas u Novom Sadu

U Svečanoj sali Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" danas u 19.30 časova koncert će održati oboistkinja Jelena Soro i harmonikaš Oliver Ilievski.

Oliver i Jelena sarađuju već više od četiri godine, a trenutno nastupaju kao duo sa dva projekta: PostArt Ensemble (autorska muzika Jelene Soro) i Natemago (tradicionalna muzika sa prostora Balkana) koja će predstaviti večeras, navodi se u pozivu.

Jelena Soro je poreklom iz Novog Sada a već deset godina živi i deluje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Ljubljani. Muzičku akademiju je završila u Ljubljani i dalje se usavršavala u Beču. Primljena je na Berklee College of Music - Master program, gde u septembru nastavlja školovanje. Iza nje su dva CD-a autorske muzike, četiri samostalne turneje po srednjoj Evropi kao i sarađivanje na albumima slovenačkih muzičara od klasike, jazz-a do etno muzike.

Oliver Ilievski je poreklom iz Makedonije a trenutno živi u Kralju. Školovao se na Konzervatorijumu za muziku i balet u Ljubljani. Harmoniku je izučavao u okvirima klasike i etno muzike i preko deset godina je sarađivao sa brojnim makedonskim i srpskim folklornim društvima sa kojima je koncertirao po celom svetu. Pored kvalitetne muzičke karijere Oliver je diplomirani sociolog i uskoro Master kulturologije.

Ulaz na koncert je slobodan, a svi koji su u mogućnosti mogu priložiti dobrovolji prilog koji će biti iskorišćen za pokrivanje školarine Jelene Soro na Berklee College of Music.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.