Konačni rezultati završnih ispita vršačkih osmaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačni rezultati završnih ispita vršačkih osmaka

Kako i ove godine u vršačkim srednjim školama ima više mesta nego malih maturanata, očekuje se da će, uz danas objavljene konačne rezultate završnog ispita, svi oni upisati željene profile.

I dok su ostalim osnovcima danas uručivana svedočanstva o završenim razredima, svršeni osmaci čekali su objavljivanje konačnih rezultata završnih ispita, od kojih će u velikoj meri zavisiti njihovo dalje obrazovanje.

U OŠ "Jovan Sterija Popović" veruju da za njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 99 maturanata neće biti problema prilikom upisa u srednje škole.

"Službe dalje rade na pružanju pomoći učenicima da odaberu školu koja je za njih interesantna odnosno za koju su zainteresovani, a i da sve to, osim u skladu sa interesovanjima, odrade u skladu sa postignućima koja su imali u dosadašnjem školovanju", poručuje direktorka OŠ „Jovan Sterija Popović" Ljiljana Bešlin.

Većina maturanata svoje rezultate proveravala je danas putem interneta, pa smo u školama zatekli manji broj njih. U OŠ "Mladost" - samo njih dvoje.

"Osvojio sam 96,7 poena, suštinski sam zadovoljan kako sam ga uradio, i upisaću verovatno gimnaziju, prirodno matematički smer", rekao je Dušan Dakić.

"Mislim da je bilo dosta lakše nego na probnom ispitu, osim možda srpskog, to je bilo teže, ali zadovoljna sam svojim bodovima, upisaću prirodno-matematički smer u gimnaziji. Imala sam 97,3 bodova", kazala je Milica Draganić.

Veoma dobri rezultati i veliki broj bodova na završnom ispitu nešto su što već godinama prati maturante ove škole.

"Ove godine 70 učenika osmog razreda je izašlo na završni ispit, i svi su dobro uradili sva tri testa. Kao i prethodnih godina učenici naše škole su iznad republičkog nivoa što se tiče bodova, i nadam se da će se svi upisati na željene profile", ističe psihološkinja OŠ "Mladost" Joana Mojse.

U petak i subotu, budući srednjoškolci će u svojim osnovnim školama popunjavati i predavati liste želja.

Zvanična lista želja biće objavljena 5. jula u podne, konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima 8. jula u 8 sati, a istog dana u 20 časova znaće se i koliko je ostalo slobodnih mesta za upis u drugom krugu. Prvi upisni krug je 9. i 10., a drugi 12.jula.

Završni ispit u Vršcu je polagalo 500 osmaka, a u četiri vršačke srednje škole ima 160 mesta više, pa ni za koga od njih ne bi trebalo da bude problema prilikom upisa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.