Kon: U riziku smo da nam delta soj opstane među mladima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 10:51

Kon: U riziku smo da nam delta soj opstane među mladima

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, izjavio je da je zadovoljan što je Srbija nadomak 50 odsto vakcinisane punoletne populacije bar jednom dozom, ali je i zabrinut što je odziv mladih i dalje nizak.

"Raduje me pad korona brojeva, pad broja novozaraženih, kao i to što ćemo danas verovatno premašiti 50 odsto vakcinisane punoletne populacije. Međutim, moramo daleko ozbiljnije da pristupimo vakcinaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mladih. Još smo u problemu s vakcinacijom i zato posebno moramo da pratimo šta se dešava u Velikoj Britaniji", rekao je Kon za Kurir.

On je ukazao da je poseban problem indijski, odnosno delta soj korone, koji bi mogao da se pojavi i kod nas.

Istakao je da smo u riziku da delta soj opstane među mladima i da tako budemo u ozbiljnoj situaciji na jesen.

"Upravo zato je najbolje da gledamo Veliku Britaniju, oni imaju delta soj, a i tamo je drugačiji odnos mladih prema vakcinaciji", naglasio je Kon.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kon: U riziku smo da nam delta soj opstane među mladima

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2021

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, izjavio je da je zadovoljan što je Srbija nadomak 50 odsto vakcinisane punoljetne populacije bar jednom dozom, ali je i zabrinut što je odziv mladih i dalje nizak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.