Kon: Mere umesto vanrednog stanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 09:47

Kon: Mere umesto vanrednog stanja

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas kako se nada da vanredno stanje i zaključavanje, kakvo je bilo ovog proleća, neće biti na dnevnom redu Kriznog štaba, ali onda se moraju poštovati preventivne mere.

Ako ne može da se sprovede ono što je zahtev da se uspori virus, onda dolazimo u situaciju ubrzanog prenošenja virusa i tada, ponovo kažem, ne može neko da očekuje da ćemo stajati skrštenih ruku, naglasio je Kon za RTS.

Ako govorimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o merama zatvaranja, koje sada nisu opcija, ne bi trebalo da nam se desi da dođemo u bezizlaznu situaciju da nam se to dogoditi, upozorio je Kon.

Naglo pogoršanje situacije nije nemoguće, vidimo da je potencijal ovog virusa u Evropi veći nego što je bio, istakao je on.

Kod nas je bolja situacija nego kod ostalih, ocenio je Kon, upozoravajući da se pogoršava uglavnom u Beogradu.

Velika je zabrinutost Kriznog štaba zbog situacije kojih smo svesni, šalju nam slike i poruke i svesni smo da postoje neki nedodirljivi ljudi.

To nas frustrira, kao i svakoga drugog. Postignut je konzensus da je kontrola nešto što mora da ide uz sprovođenje mera, predočio je Kon.

Preporuke se, ocenio je on, ne shvataju za ozbiljno, poput nošenja maske na otvorenom gde nije moguća distanca od 1,5 metra ili na šetalištima poput Knez Mihailove ulice.

Kon je rekao da je duplo manje respiratornih infekcija nego u istom periodu protekle tri godine, čak i više od toga, što je posledica nošenja maski.

Videćemo koliko će to i dalje pomagati, možemo da kontrolišemo u školama i predškolskim kolektivima, dok su veliki radni kolektivi prepušteni sebi, rekao je Kon.

Oko 15 odsto, negde i 20 odsto ljudi je preležalo koronu, čekamo još podatak, ali to još nije dovoljno da bi nas barijera imuniteta oslobodila od korone, ocenio je Kon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kon: Nadam se da neće biti vanrednog stanja i zaključavanja, mere se moraju poštovati

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2020

Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas kako se nada da vanredno stanje i zaključavanje, kakvo je bilo ovog proleća, neće biti na dnevnom redu Kriznog štaba, ali onda se moraju poštovati preventivne mere..."Ako ne može da se sprovede ono što je zahtev da se uspori virus,...

Nastavak na Radio 021...

Dr Kon izdao novo upozorenje za građane: Niste bezbedni ni u Knez Mihailovoj!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020

Ponovio je da mere zatvaranja Beograda trenutno nisu opcija..Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je da naglo pogoršanje epidemiološke situacije u Srbiji nije nemoguće i istakao da je preporučeno da se maske nose i na otvorenom, čak i na šetalištima kao što je Knez Mihailova ulica...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.