Kompletno renoviranje i nova oprema Klinike za ORL

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompletno renoviranje i nova oprema Klinike za ORL

Klinika za bolesti uva, grla i nosa Kliničkog centra Vojvodine biće kompletno renovirana do kraja oktobra. U objekat, u kojem se leče otorinolaringološki pacijenti nije bilo značajnijeg investicionog održavanja od osnivanja, 1926. godine. Za kompletnu rekonstrukciju ovog objekta Pokrajinska vlada je izdvojila 16,3 miliona dinara.

Osim za rekonstrukciju i adaptaciju objekta Klinike za ORL, Pokrajinska vlada je u poslednje dve godine opredelila preko 27 miliona dinara za kupovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nove opreme. Uz ranije nabavljenu opremu, značajan iskorak predstavlja i nabavka novih integralnih radnih mesta koja omogućavaju najsavremenije i najnovije dijagnostičke procedure, koje ranije nisu postojale.

U toku je i nabavka novih aparata koji omogućavaju bolju dijagnostiku i praćenje poremećaja glasa i govora, kao i ranog otkrivanja tumora.

Time je, prema navodima krajnjeg korisnika, samo u prethodne dve godine obnovljeno preko 50 odsto opreme za Kliniku, koja na godišnjem nivou obavi preko 100 hiljada različitih pregleda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Nakon skoro 100 godina, Klinika za ORL dočekala kompletnu rekonstrukciju

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2018

Klinika za uho, grlo i nos Kliničkog centra Vojvodine, nakon 92 godine skoro nikakvog ulaganja, se rekonstruiše...Obnova klinike u kojoj se godišnje leči više od 100.000 građana odvija se u nekoliko faza kako bi i dalje moglo da se radi sa pacijentima. Po završetku celokupne rekonstrukcije i nove...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.