Kompletna rekonstrukcija komunalne infrastrukture u Radničkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompletna rekonstrukcija komunalne infrastrukture u Radničkoj

NOVI SAD -

U Radničkoj ulici u Novom Sadu u toku je rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže i kolektorskog pravca kanalizacije od SPENS-a do Glavne crpne stanice kanalizacije na uglu Radničke ulice i Keja, a u ponedeljak dok će početi radovi na rekonstrukciji vrelovoda.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, zamenik gradonačelnika Siniša Sević, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Branko Bjelajac i direktor JKP Novosadska toplana Aleksandar Pribić obišli su radove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ovo je jedna od većih i značajnijih investicija Grada, a u njenu realizaciju uključeno je više preduzeća. Radi se kompletna rekonstrukcija ove ulice, dakle i ispod i iznad zemlje. Infrastruktura je stara preko 30 godina, tako da su ovi radovi bili neophodni, stakao je gradonačelnik Pavličić i pozvao građane na strpljenje dok traju radovi.

Kako je objasnio direktor JKP Vodovod i kanalizacija Branko Bjelajac radovi u Radničkoj ulici, vredni oko 100 miliona dinara, deo su aktivnosti u cilju revitalizacije izvorišta vode Štrand.

Prema rečima direktora JKP Novosadska toplana Aleksandra Pribića rekonstrukcija magistralnog vrelovoda obuhvata zamenu 1200 m vrelovodne mreže (od Sutjeske ulice do Keja žrtava racije), na kojoj su u prethodnim grejnim sezonama zabeležene česte havarije.

Nakon završetka radova u Radničkoj, koji se izvode u skladu sa preporukama Zavoda za zaštitu spomenika kulture, i uz mere očuvanja drveća i zelenih površina, ulično popločanje biće vraćeno u prvobitno stanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.