Kompanija iz Dubaija kupila Luku Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2019, 02:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija iz Dubaija kupila Luku Novi Sad

Ugovor o privatizaciji Luke Novi Sad potpisali su danas u Vladi Srbije u Beogradu državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i izvršni direktor preduzeća "P&O Port Dubai" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Rado Antolović.

Reč je o preduzeću koje posluje u sastavu kompanije "DP Vorld" (DP World), trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.

Komisija Ministarstva privrede za sprovođenje postupka privatizacije Luke Novi Sad proglasila je krajem marta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za uspešnu finansijsku ponudu koju je kompanija "P&O Port Dubai" dala za kupovinu tog novosadskog preduzeća.

Luka je prodata po početnoj ceni od 7,99 miliona evra.

Prema ugovoru, plan je da u naredne tri godine investicije u ovu luku budu preko 15 miliona evra, a od toga oko pet miliona evra biće uloženo u lučku infrastrukturu, a oko 10 miliona evra u lučku suprastrukturu.

"DP vorld" izvodi radove u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35.000 zaposlenih, s godišnjim prihodom većim od četiri milijarde dolara.

Reč je o trećem lučkom operateru na svetu, a prvi put će dolaskom u Srbiju zapravo izaći na reku Dunav.

Kapacitet robe za pretovar u Luci Novi Sad je 2,5 miliona tona, a uspevala je da pretovari oko 1,2 miliona tona.

Prema ugovoru o privatizaciji, broj zaposlenih u kompaniji treba da ostane oko 150, koliko preduzeće trenutno broji.

Ugovor je potpisan u prisustvu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas potpisivanje ugovora o prodaji Luke Novi Sad

Izvor: Blic, 10.Maj.2019

U Vladi Srbije danas će biti potpisan ugovor o prodaji Luke Novi Sad kompaniji "P&O ports" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja posluje u sastavu kompanije "DP vorld", trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.