Kome se prijavljuje zlostavljanje životinja i kakve su kazne za počinioce?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2022, 20:44

Kome se prijavljuje zlostavljanje životinja i kakve su kazne za počinioce?

Javnost u Sremu ovih dana potresao je događaj zlostavljanja psa od strane muškarca D.R, u Rumi koji je obesio životinju o drvo, posle čega je ona uginula. Zločin nad životinjama oštro su osudili građani Srema.

Stručnjaci kažu da je ovakvo ponašanje prema životinjama za svaku osudu, i da negativne primere ponašanja treba adekvatno kazniti.

Na meti nasilnika najčešće su životinje koje nemaju stalno utočište, koje borave na ulicama i u parkovima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Zbrinjavanje životinja nije retka pojava u inđijskom Zoološkom vrtu Koki, gde je svoj dom našao veliki broj pasa lutalica.

Na ovakve događaje uvek među prvima reaguju predstavnici Udruženja za zaštitu životinja koji smatraju da je neophodno pooštriti kaznenu politiku nad počiniocima.

Ubijanje i zlostavljanje životinja spada u sasvim drugu grupu krivičnih dela, krivična dela protiv životne sredine, za šta je predviđena novčana kazna od dve, odnosno tri godine u težim slučajevima.

Zlostavljanje nad životinjama prijavljuje se osnovnom tužilaštvu, policiji, ili veterinarskoj inspekciji, a počinilac ovog događaja u Rumi je uhapšen, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, posle čega će biti priveden uz krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.