Komarci ne gledaju u kalendar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komarci ne gledaju u kalendar

Jesen je odavno došla, ali sunce i visoke temperature su ovih dana tu da nadoknade propušteno tokom kišnih letnjih meseci. A ni komarci ne gledaju u kalendar, pa je i za njih ovo produženi praznik.

Ipak, za stanovnike prigradskih naselja ovo nije oktobar kakav su zamišljali.

"Nije normalno da komarci budu aktivni u ovo vreme, ali imamo ekstremnu godinu. Eto, gotovo nismo ni imali zimu, pa onda kišovito leto, visoke vodostaje. Dakle imamo sezonu kakva nije zapamćena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << decenijama unazad. Pratimo stanje na terenu. Radili smo tokom vikenda tretmane u širem priobalju od petrovaradinskog rita pa sve do Begeča", kaže za RTV portparol "Ciklonizacije" Dario Aćimović.

Prema njegovim rečima, i dalje se prati situacija, a sve zavisi od vremenskih prilika.

"Ipak, brojnost komaraca je u silaznoj putanji, dan je dosta kraći i njihova aktivnost je mnogo manja. Ciklonizacija će se potrudi a komarci građanima ne stvaraju velik problem", zaključio je Aćimović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.