Kolumbija: U padu vojnog helikoptera poginulo 9 vojnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2020, 08:18

Kolumbija: U padu vojnog helikoptera poginulo 9 vojnika

U padu kolumbijskog vojnog helikoptera tipa UH-60 Crni jastreb, poginulo je najmanje devet vojnika, članova jedinice koja je krenula u operaciju protiv gerilaca FARC -a u provinciji Guavijar, preneo je Rojters.

Vojni istražitelji ispituju okolnosti ovog tragičnog udesa koji se dogodio nenaseljenom delu Guavijara obraslom džunglom.

Predsednik Kolumbije Ivan Duke izjavio je da je vojni spasilački tim pronašao devet tela nastradalih vojnika.

"Težak trenutak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Odajemo počast heroizmu naših vojnika i policajaca koji nas čuvaju i štite", izjavio je predsednik Kolumbije.

Pripadnici pobunjeničke organizacije FARC imaju snažno uporište u provinciji Guavijar, a najviše se bave trgovinom narkoticima i zlatom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PAO HELIKOPTER, POGINULO 9 VOJNIKA U KOLUMBIJI: U akciji protiv gerilaca FARC nastradali u gustoj džungli (VIDEO)

Izvor: Kurir, 22.Jul.2020

U padu kolumbijskog vojnog helikoptera tipa UH-60 Crni jastreb, poginulo je najmanje devet vojnika, članova jedinice koja je krenula u operaciju protiv gerilaca FARC-a u provinciji Guavijar, preneo je Rojters.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.