Koji predlozi Somboraca će biti finansirani iz opštinske kase

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 01:28

Koji predlozi Somboraca će biti finansirani iz opštinske kase

Grad Sombor je lider u participativnom budžetiranmju, pa je i ove godine uključio građane u odlučivanje na koje projekte će se trošiti gradski budžet. Somborci i meštani naseljenih mesta glasanjem su izabrali po jedan projekat za svaku Mesnu zajednicu, a realizacija je planirana za 2022. godinu. Kako su saopštili nadležni grada Sombora, putem glasačkih listića se birao jedan od tri predloga, a listići su se zatim ubacivali u glasačke kutije u prostorijama mesne zajednice kojoj glasački >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << listić pripada, a nadležna komisija prebrojala glasove i utvrdila da su najviše glasova dobili sledeći predlozi:

U Mesnoj zajednici "Venac" građani su izglasali da se postave korpe za otpatke u svim ulicama na teritoriji Mesne zajednice "Venac", MZ "Nova Selenča" dobiće multifunkcionalni teren za fudbal i košarku sa podlogom, iza stambene zgrade u ulici Gruje Dedića, a Mesna zajednica "Selenča"-rekonstrukciju Doma kulture u prigradsko – salaškom naselju Čičovi. Građani MZ "Stara Selenča" izglasali su uređenje fasade i enterijera Doma kulture na Bukovcu, u Mesnoj zajednici "Crvenka" meštani su većinom zaokružili predlog izgradnje krova i zamena stolarije na Domu kulture u prigradskom naselju Bilić, a "Mlake" će dobiti parking ispred PU "Vera Gucunja" u ulici Vujadina Sekulića i asfaltiranje dvorišta.

Mesna zajednica "Gornja Varoš" dobila je projekat izgradnje dečijeg igrališta na mestu porušenog objekta Doma na Šikarskom putu, a meštani "Stapara" glasali su za izgradnju dečijeg igrališta u parku "Pionir".

Mesna zajednica "Čonoplja" dobila je uređenje centra sela u Čonoplji (asfaltiranje, ograda, rasveta, klupe, ukrasno bilje), Mesna zajednica "Bezdan" - izgradnja vežbališta sa fitnes spravama na otvorenom na Kanalskoj obali, Mesna zajednica "Telečka" - nabavka i ugradnja stolarije na zgradi MZ "Telečka", Mesna zajednica "Bački Monoštor" - uvođenje centralnog grejanja i klimatizacije u Domu kulture, a Mesna zajednica "Kolut" -dopuna mobilijara na dečijem igralištu, video nadzor i samouslužna stanica za bicikle u centru sela.

Mesna zajednica "Rastina" dobila je asfaltiranje ulice od Vojvode Radomira Putnika do Vojvode Stepe Stepanovića, a meštani sela "Aleksa Šantić" glasali su za odbojkaško igralište. Mesna zajednica "Gakovo" dobiće izgradnju teretane na otvorenom (fitnes parka) na malom igralištu, a meštani "Kljajićeva" glasali su za rekonstrukciju Doma penzionera. Mesna zajednica "Stanišić"-izgradnja nadstrešnice na tribini fudbalskog stadiona u Stanišiću,"Riđica" -izgradnja tribina na fudbalskom stadionu, a "Bački Breg" -postavljanje behaton ploča sa ivičnjacima od raskrsnice do mesnog groblja, sa parkingom

"Doroslovo" je glasalo za uređenje puta u ulici Stanka Opsenice i parkinga između Starog i Novog groblja, a meštani Svetozar Miletića rekonstrukciju fasade na zgradi Mesne zajednice.

Početak realizacije projekata planira se na proleće 2022. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.