Koje su nadležnosti Lokalnog ombudsmana u Novom Sadu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje su nadležnosti Lokalnog ombudsmana u Novom Sadu?

Skupština Grada Novog Sada je na sednici održanoj prošlog meseca usvojila odluku o lokalnom ombudsmanu, te je naziv institucije Zaštitnik građana, promenjen u Lokalni ombudsman.

Promenom naziva institucije neće biti unete velike promene u dosadašnjem poslovanju. Lokalni ombudsman preuzima nadležnosti Zaštitnika građana, a još jedna nadležnost koju će obavljati je kontrola rada Gradskog veća kada postupa kao drugostepeni organ u upravnom postupku.

"Mi, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suštini, što se sa građanima i rada po pritužba tiče, nećemo imati nekih velikih promena, mada u dosadašnjem radu institucije nije bio ni veliki broj podnetih pritužbi na rad Gradskog veća i kada je postupao kao drugostepeni organ", kaže Marina Popov Ivetić, lokalni ombudsman.

Osim kontrole radnih organa Uprave, Zaštitnik građana radi i na promociji i zaštiti ljudskih i manjinskih prava, ali drugim osetljivim grupama.

"Mi smo se u prethodnom periodu bavili i pravima deteta, pravima LGBT populacije, starim ljudima, ženama, rodnom ravnopravnošću, u vrtićima smo imali edukaciju vaspitačica", ističe lokalni ombudsman.

Ono na šta se građani najčešće žale su buka u stambenim objektima, kvalitet grejanja, održavanje stambenih zgrada, dužina trajanja postupka pred organom uprave, neodgovaranje na podnete zahteve. Lokalnom ombudsmanu možete se obratiti u prostorijama u ulici Vojvođanskih brigada 17 ili na broj telefona 021/420-211.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.