Ko truje stabla u Đurđevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2014, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko truje stabla u Đurđevu

Ulicu, koja je u Đurđevu poznata po lipama koje su tu već decenijama, ovih dana ruži slika stabala koja su se, kako kažu građani, osušila zbog nesavesnosti pojedinaca. Pored toga, u izbušene rupe na lipama sipana je tečnost za koju oni veruju da je otrov.

Problem su uočili pre nedelju dana o čemu su obavestili Mesnu zajednicu i inspekciju, ali nisu dobili konkretan odgovor. U komunalnoj inspekciji kažu da su po prijavi građana, izašli na teren.

"Mi smo izašli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na teren konstatovali da su oštećena ta tri stabla lipe tako što su izbušena verovatno bušilicom i nasut je neki otrov pretpostavljamo da se radi o totalu koji je jako brzo delova", potvrdio je za RTV Đokica Dobanovački, komunalni inspektor.

Dodaje da će inspekcija će ponovo izaći na teren, te da pokušavaju da pronađu očevice, nakon čega bi mogli da podnesu prijavu sudiji za prekršaje.

U Komunalnoj inspekciji takođe ističu da je to prvi put da se susreću sa takvim vidom ugrožavanja zelenih površina. Rekli su takođe, da će i Mesna zajednica postupiti po članu 12 Odluke o javnim zelenim površinama. Po tom članu, ukoliko se ošteti rastinje, prekršilac je dužan da nadoknadi pričinjenu štetu Mesnoj zajednici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.