Ko ne mora da plaća TV taksu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2016, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ne mora da plaća TV taksu

Dugo se pričalo o regulisanju načina i cene naplate tv takse. Obaveza plaćanja takse stupila je na snagu 1. januara za svako fizičko i pravno lice koje je korisnik merila električne energije po stambenoj jedinici i poslovnom prostoru u iznosu od 150 dinara. Međutim, predviđeni su i uslovi za određene kategorije korisnika za oslobađnje od plaćanja takse.

Među njima su fizička lica koji su korisnici brojila električne energije a koji žive u jednočlanom domaćinstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili je hranilac porodice u višečlanom domaćinstvu, kao i osobe sa invaliditetom sa sto odsto telesnog oštećenja.

Osobe sa invaliditetom od 100 odsto, kao i kategorije sa invaliditetom manjim od 100 odsto, a koje su primaoci tuđe nege i pomoći, mogu podneti zahtev za oslobađanje od televizijske takse. I pre novog zakona, iako nije bila obavezna pretplata, te kategorije bile su oslobođenje plaćanja.

"Ova nova uredba nam je poznata i u potpunosti smo upoznati sa uredbom koja predviđa da osobe koje su sa 100 posto invaliditetom i nosioci socijalne pomoći će biti oslobođeni i ovih 150 dinara. Što se tiče upoznavanja naših članova to ide putem sredstava informisanja, veliki broj roditelja se javlja", kaže Ljubomir Radović, predsednik udruženja za cerebralnu dečiju paralizu " Sunce".

Postupak preuzimanja obrasca je sledeći: na sajtu televizije Vojvodine na početnoj strani nalazi se prozor "Sve o taksi za javni medijski servis" na koji kada kliknete svi uslovi kao i oba obrasca koja je potrebno popuniti i predati ih lično u televiziji Vojvodine, službi za RTV takse u ulici Ignjata Pavlasa 3 ili poslati poštom na istu adresu ili na i-mail: taksajms@rtv.rs. Ukoliko imate nedoumice, informacije možete dobiti i telefonom na brojeve 021/210-1797, 021/210-1798.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.